Language: DeutchEnglishNorwegian

Festlokale

DET MODERNE TILBYGGET FRA 2008 BAK HUSET
Arkitekt Ole Wiig fikk den vanskelige oppgaven med å tegne et moderne tilbygg med de funksjonene vi krever i dag. Bygget måtte ikke slå ihjel det gamle. Han valgte å lage bygning med klar kontrast til et opprinnelige, men også med mange fellestrekk. Kjøkkenet er 4 meter bredt og 12 meter langt.

Restaurering av stabburet

Viktig med store vinduer

Uteplass med steinbord

Fellestrekkene er hvite vinduer, torv på taket og ytterpanel i malmfuru som ikke skal behehandles. Panelet med inspirasjon fra sveitseren Zumthor er lagt liggende.  Kontrasten er er de store vinduene og en helt annen takvinkel. Kjøkkenet har et stort vindu slik at man kan se bygda mellom huset og stabburet. Tilbygget ble lagt slik at man nesten må opp i tunet for å få øye på det. Takvinkelen kunne ikke bli brattere. Da ville taket komme over stabburstaket.

TILBYGG MED KJØKKEN, BAD OG TOALETT – ET FLOTT FESTLOKALE

Kjøkken sett mot sør.

Peis med gammel stein

Utevegg fra 1680. Nå inne

Kjøkken mot nord

Benk over 7 meter

Krok til lesing og ro

Rommet har tre sentrale elementer, det store vinduene på alle vegger, den eldgamle ytterveggen og den store peisen. Alt annet skal være så nøkternt som mulig. Det er ikke overskap på kjøkkenet.  Et smalt rom ville da bli altfor trangt. Den mørke steinbenken lager en gjennomgående kontrast til alle de lyse fargene.

Kjøkkenet er tenkt å ha 4 forskjellige soner. Lengst nord en spise og arbeidssone, så «stue» med peis, TV og gamlestogveggen. Neste er gangsone til det gamle huse og til bad/toalett. Til slutt en sone for lesing, ro og refleksjon.

Kjøkkenet har to gamle «bakstebord» til kjøkkenbord. Disse er tydelig tatt fra paden i gamlestog og ombygget til baking. Nå har Anders Dalseg laget bord av disse.  Han har også laget 3 moderne bordplater som kan settes sammen til et stort langbord med plass til 36 personer. Alt er på låven.

TOALETT OG BAD

Toalett – utdo på låven

Dusj må det være for aktive turgåere

Badet har vaskesøyle.

Flere praktiske opplysninger  for festbruk på sider for  leie.

Comments are closed.